Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Blev filmade på BUPDRAG

Inom Västra götalandsregionen pågår arbete med att utveckla ett mer personcentrerat arbetssätt inom hälso- och sjukvården – PCA. Det innebär att i större utsträckning arbeta tillsammans med patienten och låta dennes kunskaper, behov och resurser vara utgångspunkt för vårdens aktiviteter och insatser. Psykiatrisjuksköterskorna Anette Sannerfors och Åsa Lagerström vid Skaraborgs Sjukhus visar hur detta går till i praktiken i den här filmen


Senast uppdaterad: 2018-02-02 08:13