Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Den nya chefläkaren tar det gärna lite piano

Trenge

Grattis till nya jobbet som chefläkare, Annette Trenge Jarlshammar! Hur känns detta?
Efter 20 år på olika chefspositioner inom SkaS, varav de 11 sista som verksamhetschef, känns det roligt och spännande att gå vidare med ett sjukhusövergripande uppdrag. Sedan jag började här som ST-läkare i internmedicin och hematologi 1993 har jag hunnit arbeta på alla fyra sjukhusorterna och känner sjukhuset väl.

Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag?
Att få fokusera på att patientsäkerhetsfrågorna som jag alltid brunnit för.

Vilka är de största utmaningarna i rollen som chefläkare?
Arbetsmiljö och patientsäkerhet hänger ihop – en bra arbetsmiljö ger en bättre och säkrare vård. Ett ökat samarbete med HR och kvalitetsfunktionen för att samtidigt öka patientsäkerheten och förbättra arbetsmiljön är angeläget, då kompetensförsörjningen är sjukhusets största utmaning.

Omställningen i hälso- och sjukvården regionalt kommer också att kräva mer, liksom omstöpningen av kunskapsorganisationen nationellt där våra 27 sektorsråd ersätts av 19 programområden.


Hur kommer personalen märka att just du är chefläkare?
Jag kommer att ha en fot kvar i verksamheten och arbeta kliniskt som MAVA-överläkare och medicinbakjour på deltid parallellt, vilket jag tror blir en styrka i chefläkaruppdraget.

Hur kommer patienterna märka att du är chefläkare?
Svår fråga… Vi tre chefläkare håller på att fördela arbetsuppgifterna sinsemellan. Genom att chefläkarfunktionen förstärks hoppas jag att vår tillgänglighet och service förbättras. Som chefläkare ska jag vara patientens advokat.

Vad gör du när du inte är på Skaraborgs Sjukhus?
Är med familjen, maken som är urolog på sjukhuset och vår 12-åriga dotter. Springer och tränar agility med vår dalmatiner. Simmar en del. Kopplar av i fritidshuset vid Torsöbron. Älskar att resa och uppleva andra kulturer.

Om du har någon talang vi inte känner till – berätta gärna om den!
Är inte så pjåkig på att spela piano.

Vad är det som gör Skaraborgs Sjukhus till en bra arbetsplats?
Sjukhuset har lagom storlek, ordning och reda, god stämning och ett gott rykte som gör att jag kan trivas och vara stolt över att arbeta på SkaS.

När började du din nya tjänst?
23 oktober på pappret, men i praktiken i 3 november efter en tids semester.

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2017-12-01 08:06