Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

En liten förändring som gav toppbetyg

Kandidatmottagningen vid Skaraborgs Sjukhus gjorde om en rutin – och plötsligt blev det helt rätt. Förändringen från passivt lyssnande till praktiskt handlande läkarstudenter fick mycket högt betyg.

–Det känns ju väldigt roligt att det blev så uppskattat, säger Anna-Lena Jernstedt, studentansvarig vid Skaraborgs Sjukhus.

Under sin utbildning inom olika discipliner får läkarstudenterna även möjlighet att besöka nya sjukhusorter. Under den senaste terminens reumatologivecka utlokaliserades några kandidater till Skaraborgs Sjukhus och bemötandet blev något av en succé.

Förklaringen: En ändring i rutinerna.

Tidigare har läkarstudenterna ägnat de två dagarna åt att passivt lyssna till och iaktta färdigutbildade läkares arbete. Numera har Skaraborgs Sjukhus förändrat detta till att låta den blivande läkaren ägna en av dagarna åt att själv få ta emot och behandla patienter, diktera och i förekommande fall skriva remisser.

–Vi tänkte att det måste ge betydligt mer att göra något praktiskt än att bara agera åskådare, säger Anna-Lena Jernstedt.

Ett riktigt antagande, skulle det visa sig. För vid utvärderingen efter de två dagarna under reumatologiveckan så visade det sig att det moment som fick bäst betyg – 4,8 poäng av 5 möjliga – var kandidatmottagningen vid Skaraborgs Sjukhus.

–Jag visst blir man glad för ett betyg som nästan är full pott. Nu vet vi att vi gjorde en ändring som var rätt, säger Anna-Lena Jernstedt.

Bildtext:

Foto: Bild och Media

Anna-Lena Jernstedt, studentansvarig vid Skaraborgs Sjukhus.


Senast uppdaterad: 2018-07-10 12:58