Enhetschef vid Skaraborgs Sjukhus fick hederspris

Uppdaterad:
Publicerad:

De tre pristagarna. Från vänster: Åsa Lastra, Skaraborgs Sjukhus, Lena Mattsson, Akademiska sjukhuset och Emma Rosén, Attendo i Mjölby. Foto: Ledarna inom Vård och Omsorg

Vi gratulerar Åsa Lastra, enhetschef vid Skaraborgs Sjukhus (SkaS) akutvårdsavdelning AVA, som fick ett hederspris vid utdelningen av utmärkelsen Guldkransen. Av de 13 som nominerades utsågs Lena Mattsson, avdelningschef för geriatrisk akutvård vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, till vinnare av Guldkransen 2022 och hederspriset gick alltså till Åsa Lastra och Emma Rosén, verksamhetschef hos Attendo i Mjölby.

-Jag är så tacksam för att bli uppmärksammad och nominerad till Guldkransen, fantastiskt att komma till final och vara i topp tre samt få ett hederspris. En otrolig känsla och erfarenhet. Den uppskattning jag får som chef och ledare ger mig en trygghet, energi och glädje, det sporrar mig ännu mer i mitt arbete som enhetschef på AVA. Stort tack till AVA:s medarbetare, Sektionsledare Evelina Andersson och Ida Axelsson samt Verksamhetschef Hans Hallén som tror på mig och mitt arbete. Det är tillsammans med medarbetarna som jag kan göra mitt bästa och det är tillsammans som vi skapar en enhet som vi kan vara stolta över, säger Åsa Lastra.

Fakta

Ledarna inom vård och omsorg, LiVO, delar ut utmärkelsen Guldkransen för att lyfta fram förebilder som inspirerar och ger kraft till nuvarande och framtida chefer.