Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Extratjänster på SkaS – konceptet som gör alla till vinnare

Semhar Haile och Salah Diab vill båda skapa sig en framtid i Sverige och nu har de fått var sin extratjänst vid Skaraborgs Sjukhus Lidköping. En första utvärdering ger mycket positiva resultat – de extra medarbetarna vill samtliga fortsätta inom sjukvården och de ger ordinarie personal mer tid över till att vårda patienter.

Det är full verksamhet inne på akutmottagningen vid Skaraborgs Sjukhus Lidköping och det råder ingen brist på arbetsuppgifter.

–Det är det som är roligt, att få lära sig nya saker varje dag, säger Salah Diab. –Här känner jag att jag gör någonting viktigt, säger Semhar Haile.

Välkommet stöd

Tack vare statligt stöd från Arbetsförmedlingen har medicinavdelningen och akutmottagningen vid Skaraborgs Sjukhus Lidköping och medicinavdelningen vid Skaraborgs Sjukhus Falköping kunnat anställa ett antal personer som befunnit sig långt från arbetsmarknaden och nu får en möjlighet att bli en del av sjukvården.

Salah Diab, som ursprungligen kommer från Syrien, och Semhar Haile, som kommer från Eritrea, utför inga sjukvårdande uppgifter, men fyller mer än väl sina dagar med att, till exempel,  hjälpa till att transportera patienter, lämna provtagningar till laboratoriet, städa, dela ut mat eller fylla på i förråd.

Studerar samtidigt

–Vi har blivit väl mottagna och känner oss välkomna, säger Semhar Haile och Salah Diab, som båda studerar för att skaffa sig svensk gymnasiekompetens och en framtid inom svensk sjukvård.

–Det skulle vara roligt. Jag arbetade här i somras och vill verkligen fortsätta inom sjukvården, säger Salah Diab.

En första utvärdering av extratjänsterna i Falköping och Lidköping visar mycket positiva resultat. Alla som innehar extratjänsterna säger sig vilja utbilda sig inom vårdyrket, de får också mycket beröm och uppskattning av chefer och handledare för de arbetsuppgifter de utför. De avlastar undersköterskornas arbete genom att finnas till hands och genom att utföra arbetsuppgifter som inte är patientnära men ändå väsentliga och som måste göras i den dagliga verksamheten.

En stor tillgång

–Semhar och Salah är nyfikna och vill verkligen veta mer om våra arbetsuppgifter. De är en stor tillgång och betyder väldigt mycket för oss, eftersom vi får mer tid över för att vårda patienter samtidigt som vi kanske kan locka nya medarbetare till oss, säger handledaren Annika Larsson-Edman, undersköterska vid akutmottagningen i Lidköping.

Enhetscheferna delar handledarnas uppfattning och menar att värdet för verksamheten är påtaglig och påpekar följande:

Ökar tillgängligheten

–Den ordinarie personalen finns mer tillgänglig för patienterna och närstående och extratjänsterna är positiv även för arbetsmiljön, då det finns fler att dela på de dagliga arbetsuppgifterna, säger teamsjuksköterskan och blivande enhetschefen Maria Roos Andersson vid akutmottagningen i Lidköping.

Ett betyg som redan säger det mesta om Semhar Haile och Salah Diabs insatser under den relativt korta tid de arbetat i Lidköping.

Fakta

Extratjänst

En extratjänst innebär att en arbetssökande kan arbeta inom kommun, landsting och privata utförare med ekonomiskt stöd från Arbetsförmedling i form av lön och handledarersättning. Arbetsgivaren står ekonomiskt för arbetsgivaravgiften. Under 2017 utgår också en ersättning till arbetsgivaren på 150 000 kronor från Arbetsförmedlingen för varje extratjänst som anställs. För att stödja de kommuner och landsting som anställer personer som står långt ifrån arbetsmarknaden avsätter regeringen 500 miljoner kronor för 2018.

Bildtext:

Semhar Haile och Salah Diab tillsammans med handledaren Annika Larsson-Edman vid akutmottagningen, Skaraborgs Sjukhus Lidköping.

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2018-03-26 08:04