Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Är du förkyld, har du hosta, feber eller andningsbesvär? Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och aldrig om du har symtom som ovan.
  • På akutmottagningen ställs frågor om symtom och antal medföljande begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Finansministern imponerad av BB Skövde och Skaraborgs Sjukhus

Under måndagen besökte finansminister Magdalena Andersson (S) Skaraborgs Sjukhus. Hon fick då en inblick i det toppmoderna BB Skövde, där familjen står i centrum och den engagerade personalen haft en avgörande betydelse för planering och utformning av miljön.

Klockan 13.40 på måndagen anlände finansminister Magdalena Andersson till Skaraborgs Sjukhus Skövde. Hon togs emot av sjukhusdirektör Jörgen Thorn, som tillsammans med sina kollegor i ledningsgruppen och sjukhusstyrelsens vice ordförande, Johan Ask, berättade om verksamheten inom Skaraborgs Sjukhus med drygt 4 000 anställda. Då presenterades det viktiga arbetet med omställningen av sjukvården inom Västra Götalandsregionen, som handlar om koncentration, digitalisering, nära vård och kvalitetsdriven verksamhetsutveckling.

Fick se hur pengarna används

Finansministern fick sedan möjlighet att på nära håll se BB Skövde, där det föds cirka åtta barn per dygn, totalt omkring 2 700 barn varje år. I de toppmoderna och digitaliserade lokalerna har man suddat ut gränserna mellan olika vårdprofessioner och här samarbetar specialistmödravård, förlossning, BB- och neonatalavdelning som en enhet.

Eftersom vi satsar mycket pengar på förlossningsvården är det intressant för mig som finansminister  att se hur resurserna används, säger Magdalena Andersson.

Verksamhetschef Maria Söderberg och enhetschef Susanne Johansson, berättade under rundturen att personalens engagemang och patienternas synpunkter haft en avgörande betydelse för utformningen av den skräddarsydda miljön, där patientsäkerhet, delaktighet och att varje familj ska få vara tillsammans i ett eget rum har varit ledstjärnorna för projektet.

Positivt efter bara ett år

Vi har kunnat konstatera positiva resultat efter bara ett år, i form av, till exempel, färre antal kejsarsnitt bland förstföderskor och sjunkande sjuktal bland medarbetarna, säger Maria Söderberg. Magdalena Andersson var mycket nöjd efter förevisningen av förlossningen och BB Skövde och berömde Skaraborgs Sjukhus för hur arbetet är upplagt.

Bra samverkan och flexibilitet

Det är mycket intressant att se hur väl de har ökat samverkan bland personalen och blivit mer flexibla när de utför sina arbetsuppgifter, säger Magdalena Andersson.

Sjukhusdirektör, Jörgen Thorn uppskattade att finansministern tog sig tid att besöka Skaraborgs Sjukhus.

Det är glädjande att Magdalena Andersson valde att besöka oss. Jag hoppas hon fick med sig viktig kunskap om vårdens utmaningar och hur vi inom SkaS och Västra Götalandsregionen jobbar strukturerat med att vidareutveckla vården, säger Jörgen Thorn.

 

Bildtext:

Finansminister Magdalena Andersson fick en god inblick i förlossningsvården och BB Skövde av verksamhetschef Maria Söderberg.

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:43