Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Är du förkyld, har du hosta, feber eller andningsbesvär? Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och aldrig om du har symtom som ovan.
  • På akutmottagningen ställs frågor om symtom och antal medföljande begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

42 olika yrken under ett tak

Skaraborgs Sjukhus har 42 olika yrken att berätta om och det var många som ville lyssna i tisdags under Mingelmässan i entréhallen i Skövde.

Inom Skaraborgs Sjukhus blandas mycket avancerad teknik med omsorg och behandling och det finns flera olika inriktningar att välja emellan för den som är intresserad av ett yrke inom vården.

De skickliga medarbetarna fick möjlighet att visa hur de gör skillnad varje dag.

Syftet med mingelmässan är just kompetensförsörjning både inför sommaren och framöver.

– Vi tänker både kort- och långsiktigt. Vi vill givetvis kunna anställa vårdstudenter, men det är också viktigt för oss att även attrahera ungdomar till vårdyrkena. Vi har räknat ut att vi behöver rekrytera mellan 1 500 och 1 600 personer under en femårsperiod, säger HR-strateg Inger Levin.

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2018-01-24 14:19