Har du en cancersjukdom eller lever nära någon med cancer?

Uppdaterad:
Publicerad:

Malin Andersson, sjuksköterska, Anna Fisher, rehabiliteringskoordinator och arbetsterapeut och Anna Jonsson, arbetsterapeut och föreläsare. Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus OBS! Arkivbild - personerna fotograferades före pandemiutbrottet

För dig som har en cancersjukdom eller lever nära någon med cancer har det under våren 2021 funnits möjlighet att ta del av digitala föreläsningar om cancerrehabilitering. Som med anledning av pandemin fått ersätta de fysiska föreläsningarna som Skaraborgssjukhus tidigare erbjudit.

Ämnen som presenterats har varit: Vad är cancer?, Berörd av cancer, Existentiella tankar, Fysisk aktivitet, Balans i vardagen, Åter i arbete, Samlevnad och relationer samt kost. Alla föreläsningarna leds av personal anställd på Skaraborgs sjukhus med specialist kompetens inom respektive ämnesområde.

Till hösten planerar vi att återkomma med de digitala föreläsningarna och så snart det finns möjlighet kommer även de fysiska föreläsningarna återupptas. Vi håller på att se över möjligheten att erbjuda lite annat innehåll och eventuellt även i andra former. Håll utkik efter information när du är på mottagningen eller fråga din kontaktsjuksköterska.

Några av SkaS föreläsningar finns inspelade, länk till dessa får du av din kontaktsjuksköterska. Sahlgrenska har publicerat några korta filmer på 1177 om cancerrehabilitering. Dessa filmer når du via vår externa webb-plats för Cancerrehabilitering SkaS eller via 1177.se.

Hör gärna av dig med frågor, förbättringsförslag eller synpunkter i största allmänhet för ämnet cancerrehabilitering till processledare chichi.malmstrom@vgregion.se