Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Är du förkyld, har du hosta, feber eller andningsbesvär? Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och aldrig om du har symtom som ovan.
  • På akutmottagningen ställs frågor om symtom och antal medföljande begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Henrik Hjulström ny verksamhetschef för Ortopedi

Grattis till nya jobbet som verksamhetschef för K4, Ortopedi, vid Skaraborgs Sjukhus, Henrik Hjulström!

Du började din nya tjänst vid Skaraborgs Sjukhus måndag 22 oktober. Berätta vad du har gjort tidigare i ditt yrkesliv.

I princip hela mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat inom försvarsmakten. Jag började i Stockholm vid Livgardets dragoner 2002 med huvudsaklig inriktning militärpolistjänst. När Sverige fick ansvar för Nordic Battle Group 2008 valde jag att ingå i K3:s förband och flyttade därmed till Skövde. Jag trivdes så bra på K3 att jag valde att stanna kvar här. Sedan dess har jag huvudsakligen tjänstgjort på olika befattningar inom fallskärmsjägarskvadronen.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Skaraborgs Sjukhus?

Det började med att en kamrat tipsade mig om tjänsten. När jag satte mig in i vad arbetet omfattade, så var det komplexiteten och områdets utmaningar som tilltalade mig. Att sjukvården - liksom försvarsmakten - har en viktig samhällsbärande funktion var också bidragande.

Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag?

Att få lära känna nya medarbetare och hugga tag i de utmaningar verksamheten står inför.

Vilka är de största utmaningarna i din nya roll?

Den största utmaningen är tveklöst att öka tillgängligheten inom verksamhetsområdet. För mig personligen gäller det att lyckas vinna mina medarbetares förtroende, då jag saknar erfarenhet från sjukvården.

Hur kommer personalen märka att just du är chef för K4?

Jag tycker mycket om att vara ute i verksamheten och är väldigt nyfiken av mig, så personalen får vara beredd på att jag kan dyka upp lite överallt och vara ganska frågvis.

Hur kommer patienterna märka att du är chef?

Det bör inte spela någon roll för patienten vem som är chef - det viktiga är att vi kan erbjuda rätt vård inom beslutade tidsramar.

Vad gör du när du inte arbetar?

Det är mycket idrottande för egen del, även om min egna disponibla tid håller på att konkurreras ut av barnens idrottsaktiviteter. Sedan tar ju hus och trädgård sin beskärda del så jag vet inte om det finns så mycket tid över...

Fakta

Verksamhetsområde ortopedi tillhandahåller planerad och akut vård för patienter med skador och sjukdomar i rörelseapparaten och utför såväl planerade som akuta operationer.

Bildtext:

Henrik Hjulström lämnar K3 och försvarsmakten för K4 vid Skaraborgs Sjukhus.

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2018-10-23 08:17