Infektionskliniken får årets kvalitetspris

Uppdaterad:
Publicerad:

Läkarna Lars Ljungström och Kenny Brandström med diplomet som visar att Infektionsklinikens arbete håller hög kvalitet. Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus

Infektionskliniken på Skaraborgs Sjukhus har fått Svenska Infektionsläkarföreningens kvalitetspris 2020. Förutom ett diplom fick vinnarna också prispengar på 20 000 kronor som ska gå till en gemensam utbildningsinsats.

-Det var en rolig och välkommen överraskning, särskilt i dessa tider, säger Erik Backhaus, processchef och överläkare vid Infektionskliniken.
Priset tilldelades Infektionskliniken för berömvärt inrapporterande till de fyra kvalitetsregistren (Pneumoni, endokardit, sepsis och meningit), som Svenska Infektionsläkarföreningen driver med stöd från SKR.
-Jag vill särskilt lyfta fram Katarina Holmblad på infektionsmottagningen. Hennes idoga arbete med inrapportering till pneumoniregistret var avgörande för att vi fick priset, säger Erik Backhaus.
Han fortsätter:
-Registren ger oss möjlighet att följa våra resultat och jämföra med andra infektionskliniker i Sverige. Vi hoppas att man i framtiden åter ska kunna samlas för gemensamma utbildningsdagar, och om så blir fallet planerar vi att använda prispengarna till en vidareutbildningsaktivitet för kliniken.