Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Jenny Berg verksamhetschef för Stöd och Service

Grattis till nya jobbet som verksamhetschef för Stöd och Service vid Skaraborgs Sjukhus, Jenny Berg! Berätta vad du har gjort tidigare i ditt yrkesliv.

Jag har arbetat som enhetschef inom Arbetsterapi och Fysioterapi på Skaraborgs sjukhus sedan 2007. Jag började min bana som arbetsterapeut på vårdcentral i Gullspång, Mariestad och Tibro innan jag fastnade för arbete inom länssjukvården när jag började på Bassjukhuset i Falköping 1995. Jag jobbade som arbetsterapeut inom framför allt området reumatologi fram till att jag började som enhetschef 2007. I rollen som enhetschef inom Arbetsterapi och Fysioterapi har jag haft arbetsgrupper på tre av de fyra sjukhusen och haft ansvar för olika yrkeskategorier med olika uppdrag och anställningsformer, arbetsterapeuter och fysioterapeuter, medicinska sekreterare och undersköterskor, SkaS-övergripande hjälpmedelsprocess, projektanställda i Multimodalt team samt Rehabiliteringskoordinatorer. Jag har haft regionala uppdrag kopplat till produktionsregistrering av insatser, arbete med BAS- värdering, karriärvägar samt nätverksarbete inom Arbetsterapi och Fysioterapi. Sedan 2015 är jag mentor i Västra Götalandsregionens Mentorprogram för chefer där jag har möjlighet att stötta nya chefer.

Stöd och Service är ett nytt verksamhetsområde – vad arbetar ni med?

Det nya verksamhetsområdet består av sju olika enheter som vardera leds av en enhetschef, vi är cirka 120 medarbetare.
Verksamhetsområdet är en stöd- och servicefunktion till sjukhusets övriga verksamheter och består av Läkemedelsförsörjning och sjukhusapotek, IS/ IT, Trygghetscentral och arkiv, Lokaler och utrustning, Medicinsk teknik, Gemensamma receptioner och Boka-central samt Bemanningscenter.

Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag?

Att sätta mig in i enheternas arbete för att kunna utveckla verksamheten. Att arbeta med förbättringar och att kontinuerligt jobba med arbetsmiljöfrågor är viktigt för mig och jag har stor erfarenhet med mig från min nuvarande verksamhet. Det skall bli roligt att göra detta i en gemensam ledningsgrupp. Enheternas uppdrag skiljer sig mycket men har ändå många gemensamma utmaningar.

Vilka är de största utmaningarna i din nya roll?

Den första utmaningen är att genom dialog med enhetschefer och medarbetare i enheterna få en tydlig bild av vad som fungerar bra och vad de är mest stolta över samt vilka som är verksamhetens utmaningar. Det är viktigt för att förstå vad vi behöver fokusera på nu och framåt.

Hur kommer personalen märka att just du är chef för Stöd och Service?

Att skapa goda relationer är en viktig del i mitt ledarskap eftersom jag tycker om att arbeta med människor. God kommunikation och tydlighet är viktigt för mig och jag trivs bäst när mitt arbete ger mig utmaningar. Jag vill att alla medarbetare skall bidra med sin kompetens och känna sig delaktiga i vårt gemensamma arbete.

Hur kommer patienterna märka att du är chef?

Verksamhetsområdets medarbetare möter patienter direkt och indirekt, våra kunder är patienter och verksamheter. Att ha en stöd- och serviceverksamhet som arbetar med framåtanda och utvecklingsvilja och som är ett riktigt stöd för SkaS i arbetet med omställning och digitalisering framöver gagnar patienterna.

Vad gör du när du inte arbetar på Skaraborgs Sjukhus?

När jag inte arbetar tillbringar jag tid med min familj, man och två barn eller snarare kvinnor på 17 och 20 år. Efter att ha varit kattägare i många år har jag för några veckor sedan även en hundvalp som förgyller vår tillvaro. Jag gillar att vara ute i naturen och röra på mig, det ger energi och kraft. Bor i Skövde i villa som kräver en del renoveringsarbete, vilket passar bra eftersom jag gärna arbetar praktiskt med hus och trädgård. Sommartid gillar vi att vara i husvagnen och båten vid Vänern.

Vad är det som gör Skaraborgs Sjukhus till en bra arbetsplats?

Jag har arbetat på Skaraborgs Sjukhus sedan1995. Det som fått mig att vilja vara kvar så länge är att jag hela tiden haft möjlighet att vidareutveckla mig inom min profession, först som arbetsterapeut och senare som chef och ledare. Jag har haft förmånen att ha chefer som stöttat mitt arbete och gett mig möjligheter att utvecklas. På Skaraborgs sjukhus arbetar vi med ständiga förbättringar vilket gör att man som medarbetare har möjlighet att vara en del i större eller mindre utvecklingsarbeten. Att arbeta med olika professioner i team och även med andra vårdaktörer i vårdkedjan tycker jag är spännande. Jag är stolt över att arbeta på ett sjukhus som gör så viktiga insatser för våra patienter dygnet runt och året runt.

När börjar du din nya tjänst?

1 april.

 

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2018-03-09 08:05