Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Är du förkyld, har du hosta, feber eller andningsbesvär? Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och aldrig om du har symtom som ovan.
  • På akutmottagningen ställs frågor om symtom och antal medföljande begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Jonna Sandh, ny verksamhetschef för M1

Grattis till nya jobbet som verksamhetschef för M1 (Medicin Skövde, Neuro/Rehab)! Berätta vad du har gjort tidigare i ditt yrkesliv.
Jag har en bakgrund som sjuksköterska med vidareutbildning inom anestesi och har arbetat kliniskt inom infektion- hematologi och kardiologi.

Jag har god erfarenhet av att arbeta som chef- och ledare, från 2001-2010 arbetade jag som chef inom ambulanssjukvården, 2010-2011 arbetade jag regionalt med att ta fram en behovsanalys av prehospitalt journalsystem, 2011-2013 som enhetschef för verksamhetsutvecklare och IT samordnare på område M. Från 2014 och fram tills idag har jag arbetat som projektledare på sjukhuset med uppdraget att planera och utveckla ombyggnationen av mottagningsblocket, framtidens öppenvårdslokaler på Skas Skövde.

Det finns stora fördelar med en egen erfarenhet från vården, erfarenheten har gett mig nyttiga kunskaper om hur sjukvården fungerar. Det är viktigt med förståelse för den vardag våra medarbetare möter i arbetet tillsammans med våra patienter.

Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag?

Att som verksamhetschef göra det möjligt för medarbetare och chefer att agera och delta inom sjukhusets utvecklingsarbete, i mitt nya uppdrag kommer patientens upplevelse och synpunkter att vara en avgörande faktor i arbetet med att utveckla vården.

Vilka är de största utmaningarna i rollen som verksamhetschef?

En viktig utmaning är att se över hur sjukhusvården kan utveckla en mer strategisk, långsiktig, sammanhållen samverkan som fokuserar på patientens behov. Hälso- och sjukvården förändras ständigt på grund av snabb teknik- och kunskapsutveckling och skiftande behov och förväntningar från patienter och invånare. Som chef behöver man kunna leda förändring och se till att verksamheterna utvecklas för att möta nya krav och utmaningar.

Hur kommer personalen märka att just du är verksamhetschef?
Som verksamhetschef vill jag bidra med ett bra ledarskap som understödjer en god kultur och en vilja att utvecklas, vi ska vara en arbetsplats som tar till vara på den kompetens och det engagemang som finns hos våra medarbetare.

Hur kommer patienterna märka att du är verksamhetschef?
Patienten ska få bästa behandling av en kompetent och engagerad personal och våra patienter ska vara delaktiga i sin vård och behandling. Många av våra patienter är aktiva och delaktiga i samhället och förväntar sig med all rätt att få vara delaktiga också i beslut om den egna vården. Patienten i centrum!

Vad gör du när du inte är på Skaraborgs Sjukhus?
Då bor jag i småstadsidyllen Hjo tillsammans med min familj, jag tillbringar mycket tid utomhus med långa promenader i vackra omgivningar. Två dagar i veckan spelar jag tennis, det är verkligen kul.

Vad är det som gör Skaraborgs Sjukhus till en bra arbetsplats?
Skaraborgs sjukhus är en arbetsplats som erbjuder möjligheter för den som vill utmanas och utvecklas och jag är stolt över att arbeta på ett sjukhus som har den kompetens och kunskap som krävs för att kunna skapa en god lärandemiljö.

När började du din nya tjänst?
13 februari 2018


Senast uppdaterad: 2018-02-13 07:58