Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

KOL-teamet föll på mållinjen – får fint tröstpris

Apotekarsocietetens pris för Bästa patientinformation 2017 tilldelas projektet ”Eliquis – information och stöd under hela patientresan”. KOL-teamet vid Skaraborgs Sjukhus föll på mållinjen, men som tröstpris får de ändå möjlighet att göra reklam för sina fina verksamhet.

Det är klart att vi ville vinna, men det är hedrande att ändå vara bland de tre nominerade bidragen, säger Margaretha Lundin vid KOL-teamet.

Nu kommer teamets engagerade och viktiga arbete ändå att ges fin uppmärksamhet genom att man bjudits in till Läkemedelspodden. Det är Apotekarsocietetens samtalspodd, där man tar upp intressanta och relevanta ämnen som berör området. Tidningen Läkemedelsvärlden kommer också att publicera en artikel om KOL-teamet. Det måste man betrakta som ett tröstpris så gott om något.

Det bidrag som utsågs till Bästa patientinformation 2017 blev ”Eliquis – information och stöd under hela patientresan”.  Projektet från Bristol-Myers Squibb och Pfizer, har, enligt juryn, en hög tillgänglighet via många skilda kanaler och på flera olika språk och möjlighet till sjuksköterskerådgivning kring förmaksflimmer finns.

Priset delades ut under Läkemedelskongressen.


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:43