Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

KOL-teamet kan få internationell utmärkelse

KOL-teamet vid Skaraborgs Sjukhus ger sig in i kampen om en ny utmärkelse. De är inbjudna till att konkurrera om Quality Innovation Award.

–Det är alltid roligt när människor uppskattar vårt arbete. Naturligtvis ska vi göra ett försök att vinna detta, säger kurator Margaretha Lundin.

Quality Innovation Award 2018 är en internationellt uppmärksammad tävling för banbrytande innovationer inom privat och offentlig verksamhet. Utmärkelsen är ett samarrangemang mellan kvalitetsinstituten i flera länder och bakom utmärkelsen står idag kvalitetsfrämjande stiftelser i Sverige, Finland, Estland, Kina, Lettland, Litauen, Ryssland, Spanien, Tjeckien, Ungern, Israel och Kazachstan och Baskien. I Sverige drivs den av SIQ, Institutet för Kvalitetsutveckling. Uppdraget är att samla, skapa och sprida kunskap om hållbar kvalitetsutveckling och innovation för ökad konkurrenskraft i Sverige, vilket man gör genom att driva olika utmärkelser, som Quality Innovation Award, vilken är både en nationell och internationell utmärkelse.

Nu har SIQ bjudit in KOL-teamet vid Skaraborgs Sjukhus till tävlingen, eftersom man anser att den webbaserade KOL-utbildningen som patienterna får använda sig av är en intressant innovation.

–Det är ju hedrande att de uppmärksammar teamets arbete. Vi får se hur detta slutar, men det är väldigt intressant, säger Margaretha Lundin.

I och med deltagandet i Quality Innovation Award kommer KOL-teamets arbete att utvärderas av experter och jämföras med andra i motsvarande kategori. Detta ger en möjlighet att få visa upp den webbaserade utbildningen både i Sverige och Internationellt.

Quality Innovation Award delas ut i Stockholm i januari 2019. Den internationella ceremonin hålls i Kina den 27-28 februari 2019.

 

Fakta

SIQ är ett nationellt industriforskningsinstitut med bland annat  Tillväxtverket som huvudman och samarbetar med Vinnova och Deloitte.


Senast uppdaterad: 2018-07-19 10:17