Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

KOL-teamet nominerat till fint pris

Nomineringstiden för priset Bästa patientinformation 2017 är avslutad och tre bidrag är nominerade till utmärkelsen 2017. Ett av dessa är KOL-teamet vid Skaraborgs Sjukhus Skövde.

Jätteroligt att de tycker att vi gör en god insats. Det här ska alla medarbetarna inom teamet ta åt sig äran av, säger Margaretha Lundin.

Efter tio år med pris för Bästa bipacksedel tar Apotekarsocieteten ett steg framåt och utvecklar detta till pris för ”Bästa patientinformation”. En av de tre nominerade till priset är KOL-teamet -Skaraborgs Sjukhus, Skövde för patientcentrerad patientutbildning på internet. Beskrivningen av arbetet ser ut så här:

"För att öka tillgängligheten till egenvård och stärka den jämlika vården har KOL-teamet tillsammans med personer med KOL skapat KOLinfo, en patientcentrerad patientutbildning på internet, i linje med Socialstyrelsens nya riktlinjer kring Astma och KOL. Här får personer med KOL och deras närstående steg för steg information om sin sjukdom KOL, behandling och råd som kan underlätta vardagen, via videor, bilder och text. Vi har videor kring bland annat inhalationsteknik, fysisk aktivitet, nutrition, sväljproblem, förebygga infektioner, munvård och att sluta röka. På många sidor finns dessutom länkar till 1177 Vårdguiden."

Nu får vi hålla tummarna för att detta bär hela vägen fram till förstapriset. Men det känns hedersamt bara att bli nominerad, säger Margaretha Lundin.

De övriga två nominerade är Patientbroschyr om möjlighet att få hjälp med sexuella problem vid behandling av njurcancer, Sahgrenska sjukhuset samt  Eliquis – information och stöd under hela patientresan Bristol-Myers Squibb och Pfizer.

Vinnaren presenteras på Läkemedelskongressen 7 november.

Fakta

Bästa patientinformation

Avsikten är att synliggöra inte bara bipacksedeln utan även andra stödjande åtgärder som till exempel digitala lösningar i form av appar, webbsajter mm som görs för att stärka patientens förståelse för sin läkemedelsbehandling – och uppnå god effekt och säkerhet. Exempel på bidrag kan vara digitala lösningar i form av appar och webbsajter som stärker patientens förståelse för sin läkemedelsbehandling.


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:43