Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

KOL-teamets arbete får internationell uppmärksamhet

KOL-teamet vid Skaraborgs Sjukhus har fått två nya möjligheter att berätta om sin verksamhet.

Dels ska man delta vid den 26:e internationella HPH-kongressen i Bologna i juni och dels föreläser man vid Dagens Medicin Agendas Lungdag med tema Astma och KOL i maj. Sedan tidigare är det klart att KOL-teamet deltar vid Vitalis, norra Europas största konferens inom eHälsa och välfärdsteknologi i Göteborg 26 april.

-Det är naturligtvis roligt när vårt arbete uppmärksammas av andra. Det är många medarbetare som har bidragit till att vår webbaserade utbildning fungerar så bra, säger Margaretha Lundin, kurator vid KOL-teamet.

Så här beskrivs arbetet i Dagens Medicin Agendas program för Astma- och KOL-dagen:

Innovationsprojekt som förmedlar egenvård till personer med KOL Innovationsslussen i Västra Götalandsregionen tar tillvara på innovationer inom hälso- och sjukvården. Olika yrkeskategorier samarbetar och finner synergieffekter som gör att patienten får en bättre vård. KOL- teamet på Skaraborgs sjukhus har skapat ett interprofessionellt digitalt egenvårdsstöd i realtid för KOL patienter. Utbildningen ska ge KOL patienten en bättre inblick och hjälp med sin sjukdom samt verktyg för en bättre vardag.

Fakta

 

HPH står för Health promoting hospitals and health services, initierat av WHO
1993. Det svenska nätverket för Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS)
etablerades 1996 och är en del av det internationella nätverket HPH. 


Senast uppdaterad: 2018-04-16 15:46