Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Konstverken som ska pryda MTV-huset

Västra Götalandsregionen är det konstenheten inom Västfastigheter som ansvarar för den offentliga konsten och i januari i fjol utlystes en tävling för de två planerade konstuppdragen till MTV-huset. Hela 200 konstnärer anmälde sitt intresse! Sex konstnärer fick möjlighet att lämna in skisser och slutligen valdes två verk ut med hjälp av en jury bestående av verksamhetsrepresentanter, arkitekt, Västfastigheter och konstenheten.

Inom kort kommer man kunna titta på modeller av de vinnande bidragen vid Västfastigheters bygginformation som ligger i entréhallen mitt emot Apoteket.

De vinnande bidragen heter ”Sedimentation” av Magdalena Nilsson, och ”Sten, droppe och himmel av färg” av Torbjörn Johansson (som ni ser här ovan).

Beskrivning av konstverken

För utförligare beskrivning, läs mer här >>

Vid byggandet av specialistmottagnings- och specialisttandvårdshuset vid Skaraborgs
Sjukhus Skövde, det så kallade MTV-huset, har en procent av byggkostnaderna
avsatts för konstnärlig gestaltning för att skapa välkomnande och estetiskt
utmanande miljöer. Vårdcentraler, sjukhus och andra lokaler inom Västra
Götalandsregionen blir därigenom platser som visar konst och ger möjlighet till
reflektion.


Senast uppdaterad: 2018-01-18 11:24