Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Kranen på plats som ska ge  SkaS ett jättelyft

Nu är kranen på plats som ska ge Skaraborgs Sjukhus Skövde ett lyft under helgen. Över 30 ton ska lyftas över sjukhusbyggnaden och in på en innergård.

Kranens uppgift blir att förflytta moduler – två som väger tolv ton styck och en på nio ton – upp över alla tre våningarna och ner på innergården.
Varför då, undrar ni.
Jo, i modulerna ska två magnetkameror ta plats, vilka i sin tur väger sju ton vardera.
Som ni förstår kommer det att krävas enorma krafter för att genomföra helgens projekt. Det är därför en speciell kran byggts upp på innergården. Den ska kunna lyfta de fyra meter höga modulerna 70 meter upp och 50 meter in. Själva lyften är planerade att göras under lördagen. Det kommer för säkerhets skull att vara folktomt i den intilliggande byggnaden.
De nya kamerorna – som kommer att öka kapaciteten för magnetröntgen –  kommer att
lyftas på plats i mitten av september.

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2018-06-29 15:02