Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kristians tankar om nya ordförandeuppdraget

Kristian Axelsson, ST-läkare vid ortopeden på Skaraborgs Sjukhus, har fått ett nytt uppdrag inom Västra Götalandsregionen.

Grattis till posten som ordförande för regionala terapigruppen för osteoporos (benskörhet).  Vad innebär det att vara ordförande i den här gruppen?

Gruppen består av erfarna ledamöter med olika expertområden inom osteoporos och som ordförande är mitt uppdrag att hålla samman gruppen och se till att arbetet flyter väl.

Varför blev just du utsedd till ordförande?

- Som ansvarig för Skaraborgs frakturkedja och doktorand på Sahlgrenska Akademin har jag blivit lite av en expert på frakturprevention och lärt mig mycket om osteoporos. Och jag har varit ledamot i gruppen några år, så de vet lite vem de utser.

Vilken betydelse har den nya posten för dig personligen?

Ska bli roligt att få fortsätta jobba med terapigruppen och min föregångare professor Mattias Lorentzons arbete med att öka fokus på osteoporos i Västra Götaland.

Vilka är regionala terapigruppens viktigaste uppgifter?

Terapigruppen för osteoporos ska vara en oberoende kunskapsresurs för information och utbildning och ansvarar bland annat för att uppdatera rekommendationer, terapiråd och riktlinjer baserat på vad som händer på forskningsfronten. Dessutom utvärderar vi anbud i samband med upphandling av läkemedel inom osteoporosområdet och utgör kontaktyta för läkemedelsbolag.

Hur påverkar ordförandeposten ditt ordinarie arbete vid Skaraborgs Sjukhus?

Förhoppningsvis bidrar utnämningen till att Skaraborg Sjukhus kan fortsätta vara i framkant på osteoporosfronten.

 

Fakta:

Osteoporos

Benskörhet, som även brukar kallas osteoporos, är vanligast hos kvinnor som fått minskad mängd av könshormonet östrogen när de kommit i klimakteriet.


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:43