Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Är du förkyld, har du hosta, feber eller andningsbesvär? Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och aldrig om du har symtom som ovan.
  • På akutmottagningen ställs frågor om symtom och antal medföljande begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Laget före jaget – CEPS-instruktörer utvecklar modellen för teamträning

1-2 oktober står Skaraborgs Sjukhus värd för en nationell CEPS-konferens. Omkring 170 instruktörer finns på plats i Kulturhuset i Skövde för att lära av och utveckla modellen för teamträning.

–Fokus i CEPS-modellen är lagarbete och kommunikation och särskild vikt läggs vid att hela teamets kompetens utnyttjas, säger Jeannethe Bengtsson och Ulrika Brunoson vid Skaraborgs Sjukhus.

CEPS är en pedagogisk modell för teamträning och simulering som har utarbetats vid Södersjukhuset i Stockholm och som fått en utbredning i hela Sverige. CEPS instruktörer representerar olika yrkeskategorier och kommer från olika specialiteter, idag bedrivs teamträning enligt CEPS modellen vid 40 av landets 45 förlossningskliniker.

Ledarskapets betydelse

Konferensen inleddes med Anders Salomonsson, före detta flygkapten, procedur- och säkerhetsrådgivare för team RM och kapten Fredrik Fant Von Haugwitz, Försvarsmakten, som pratade om ledarskapets betydelse för teamarbetet: Försvaret, Flyget och Sjukvården.

–De här dagarna blir bra tillfällen för oss att utbyta erfarenheter och prata om det vuxna lärandet. Vi hoppas konferensen ska lyfta alla deltagare, så att de känner att de fått med sig något viktigt när de åker hem, säger undersköterskan Jeannethe Bengtsson och barnmorskan Ulrika Brunoson, CEPS-instruktörer vid Skaraborgs Sjukhus.

Bildtext:

Ulrika Brunoson och Jeannethe Bengtsson vid Skaraborgs Sjukhus ser fram emot två dagar med CEPS-kollegorna.

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2019-02-12 16:00