Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mikaela Ridelberg – Skaraborgs Sjukhus nya chefsjuksköterska

Grattis till nya jobbet som chefsjuksköterska vid Skaraborgs Sjukhus, Mikaela Ridelberg! Berätta vad du har gjort tidigare i ditt yrkesliv.

Tack! Jag har alltid jobbat inom vården. Först som vårdbiträde, undersköterska och skötare innan jag började min sjuksköterskekarriär. Som sjuksköterska har jag arbetat inom olika områden, så som psykiatrin, avancerad hemsjukvård, akutmedicinska vårdavdelningar och har provat på att arbeta i England. Efter min masterutbildning jobbade jag mycket med patientsäkerhet på min dåvarande arbetsplats på ASIH i Linköping och fick därefter erbjudande om att doktorera inom just patientsäkerhet. När min avhandling väl var klar började jag som verksamhetsutvecklare inom närsjukvården Örebro där jag är nu.

Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag?

Jag ser fram emot att få vara en länk till sjuksköterskorna och ledningen. Att ur ett ledningsperspektiv få möjlighet att påverka den vård som ges vid Skaraborgs Sjukhus. Jag tänker också att själva resan i sig att växa in i uppdraget som chefsjuksköterska ska bli väldigt spännande.

Vilka är de största utmaningarna i din nya roll?

Den svenska sjukvårdens största utmaning just nu är sjuksköterskebristen. Att hitta nya lösningar och framgångsfaktorer, som får de erfarna sjuksköterskorna att stanna kvar och att nya sjuksköterskor får en bra introduktion i yrket är det absolut viktigast för patientsäkerheten.

Hur kommer personalen märka att just du är chefsjuksköterska?

Bland annat genom att träffa mig. För att bekanta mig med verksamheten och hur det dagliga vårdarbetet fungerar behöver jag träffa den personal som träffar patienter. Jag är en skrivbordsperson som förstår att mitt arbete inte kan göras endast vid ett skrivbord.

Hur kommer patienterna märka att du är chefsjuksköterska?

Genom att vara tillgänglig för dem. Jag är en lyhörd och nyfiken person som är tillgänglig för, och uppmuntrar, synpunkter på den vård som givits.

Vad tror du det är som gör Skaraborgs Sjukhus till en bra arbetsplats?

Jag tror att Skaraborgs Sjukhus, med sin mellanstora storlek och med en utvecklingsuppmuntrande ansats, har mycket goda förutsättningar för att arbeta med förbättringar och lyckas med spridandet av dessa.

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag är småbarnsmamma, vilket gör att den mesta fritiden spenderas med min familj. När jag vill ha egen-tid passar jag på att träna eller promenera längs Göta kanal.

När började du din nya tjänst? 15 oktober. Vi ses!


Senast uppdaterad: 2018-09-28 08:23