Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Är du förkyld, har du hosta, feber eller andningsbesvär? Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och aldrig om du har symtom som ovan.
  • På akutmottagningen ställs frågor om symtom och antal medföljande begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Närhälsan öppnar närakut i Lidköping

24 april blir Närhälsan Lidköping jourcentral en närakut och flyttar till lokaler i Skaraborgs Sjukhus Lidköping.

Konceptet närakut ingår i omställningen av hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen, som ska utveckla en mer nära vård för invånarna. På en jourcentral får patienter hjälp kvällar eller helger med sjukdom och besvär som inte kan vänta till nästa dag. Där gör en sjuksköterska eller, vid behov, en läkare en bedömning av patientens hälsoläge. 

Man kan likna närakuten vid en förstärkt jourcentral där det nu också bland annat finns möjlighet till viss röntgen och konsultation av sjukhusets olika specialistläkare. Närakuterna är ett pilotprojekt och ska utvärderas under 2020.

Öppettider Närakuten Lidköping

Vardagar 17 – 22

Lördagar och söndagar, samt helgdagar kl 11 – 17.

Kort om Närakuten

  • En närakut är en förstärkt jourcentral, som bemannas av sjuksköterska och specialist i allmänmedicin samt på helger även av fysioterapeut.
  • Jourcentralen får utökat uppdrag bland annat genom bättre tillgång till direkt konsultation med specialistläkare på sjukhus vid behov samt bättre möjligheter till provtagning och röntgenundersökningar.  
  • En erfaren sjuksköterska på närakuten bedömer om patienten ska till närakuten eller till annan vårdnivå.
  • Sjukhusets akutmottagning har fortsatt uppdrag för sina akut sjuka
  • Pilotprojektet ska pågå fram till 31 maj 2020 och därefter utvärderas.

Senast uppdaterad: 2019-04-19 07:34