Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytillskott som gillar närkontakt

Starttid:

Dagsjukvården i Mariestad är det senaste nytillskottet inom Skaraborgs Sjukhus. Här arbetar man bokstavligen efter devisen samverkan – ett sammansvetsat gäng medarbetare som vill samarbeta med andra aktörer.Den forna medicinavdelningen i Mariestad är nu omformad till en dagsjukvårdsenhet och i samma lokaler huserar även norra närsjukvårdsteamet.

Även om vi har funnits till sedan i mars 2017 är vi fortfarande under uppbyggnad, men vi vet hur vår plats i organisationen ska se ut. Vi vill samverka med andra, säger enhetschefen Ulla Nordh.

Samverkan med flera

Detta innebär nära kontakter med hela Skaraborgs Sjukhus, men också med Närhälsan och kommunerna. Remitterande mottagning eller avdelning är ansvarig för patienten och kan ringa och boka tid vid dagsjukvårdsavdelningen i Mariestad för exempelvis följande: • EKG

• Provtagning

• 24-timmars blodtryckskontroll

• Såromläggning

• Stygnborttagning

• Inhalationer

• Blodtransfusioner

• Övriga injektioner/infusioner

Sammansvetsat gäng

Patienterna kommer då i kontakt med sjukvårdspersonal som känner varandra väl och trivs ihop.

Vi är bra på att samverka sinsemellan också, ja, säger Ulla Nordh med ett brett leende. Eftersom vi har jobbat ihop länge och känner varandra väl är det naturligtvis en bra förutsättning för att erbjuda och utföra god och professionell sjukvård.

På rätt spår

Idag har man också samverkan med den gemensamma mottagningen vid Skaraborgs Sjukhus Mariestad, där en undersköterska från dagsjukvårdsavdelningen en gång i veckan arbetar med behandling av öron-, näs- och halspatienter.

Vi besökte en dagsjukvårdsavdelning i Sörmland och studerade deras arbete. Efter det så fick vi bekräftat att vi är på rätt spår, säger Ulla Nordh.

 

Bildtext: Dagsjukvården i mariestad består av Ulla Nordh, enhetschef, Pernilla Andersson, sjuksköterska, Linda Blomkvist, sjuksköterska, Ewy Törnhage, sjuksköterska, Anna-lena Murenius, undersköterska och Monica Carlström, undersköterska.

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:43