Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Överläkare får stort stöd till forskning

Jenny Nyqvist, överläkare vid kirurgkliniken, Skaraborgs Sjukhus, får 200 000 kronor i stöd till sin forskning om bröstcancer. Det är insamlingsstiftelsen Lions cancerfond Väst som delar ut stipendiet.

–Det här känns naturligtvis väldig roligt. Jag kommer att använda stipendiet till bland annat genetiska analyser av de patienter jag har studerat, säger Jenny Nyqvist.
Jenny Nyqvist har jobbat på Skaraborgs Sjukhus sedan 2006 och har varit studierektor och därefter läkarchef på kirurgkliniken i Lidköping. Sedan december 2016 är hon registrerad som doktorand på Göteborgs Universitet/Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Hennes forskning handlar om förekomst av multipla primära maligniteter hos bröstcancerpatienter.

En tacksam stipendiat

–Det är tack vare FoU-centrum och mina engagerade chefer vid Skaraborgs Sjukhus som gjort att jag fått möjligheten att bedriva forskning på arbetstid, säger Jenny Nyqvist.
Insamlingsstiftelsen Lions cancerfond Väst delar ut stipendier pengar till cancerforskare i västra Sverige. Totalt delas drygt en miljon kronor ut i år och Jenny Nyqvist får alltså 200 000 kronor i forskningsanslag. Utdelningen av stipendierna sker vid en ceremoni på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg 17 maj.

Bildtext:

Överläkare Jenny Nyqvist tar emot det fina stipendiet 17 maj.

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2018-05-17 07:59