Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Paula och Rana ser fram emot feriepraktiken

Paula Llopis Martinez och Rana Shaibani ser fram emot sommaren 2017. Under fyra veckor ska de göra sin feriepraktik vid Skaraborgs Sjukhus.

Som patient får man ju bara se ena sidan av ett sjukhus, det ska bli intressant att även få en inblick i hur det är att arbeta här, säger Paula och Rana. I vanliga fall studerar de vid det naturvenskapliga gymnasieprogrammet och lockades av feriepraktikplatserna vid Skaraborgs Sjukhus eftersom båda också har föräldrars om arbetar inom sjukvården. Vi kommer att vara här fyra veckor och ser fram emot det här väldigt mycket, säger Paula, som ska praktisera vid ortopedkliniken medan Rana ska praktisera vid mag- och tarmmottagningen. Under måndagen 19 juni fick de och många andra feriepraktikanter en introduktion i arbetet och vad som väntar på dem och förväntas av dem. I introduktionen ingår information om exempelvis presentation av olika yrken, anställningsvillkor, lön och vårdhygien. Dagen avslutades med en träff med respektive handledare/chef.

Bildtext: Paula Llopis Martinez och Rana Shaibani.

 Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:43