Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Personcentrerad vård blir internationellt känd

Nu blir Skaraborgs Sjukhus arbete med personcentrerad vård bekant även för övriga världen. Det sker i samma stund som projektledarna och verksamhetsutvecklarna Yvonne Johansson och Inger Böl ställer sig framför publiken i Skottlands huvudstad Edinburgh. De presenterar projektet under rubriken ”Hospital transition to person-centered care – our common culture journey” vid världskongressen Advanced Nursing Practice, som hålls för 30:e gången, 4-6 september.
Det sjukhusövergripande projektet, som leds av FoU-centrum, har pågått sedan våren 2016 och är nu en del i omställningsarbetet vid Skaraborgs Sjukhus.
-Vi har tillsammans med åtta pilotavdelningar i Skövde och Lidköping arbetat med vikten av att fokusera på mjuka färdigheter och lärande, exempelvis delade erfarenheter och reflektioner under projektet, och inte bara tekniska färdigheter. Det ska bli roligt att få beskriva hur vi gått till väga för internationella åhörare, berättar Yvonne Johansson och Inger Böl.


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:43