Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regeringen utsåg Lifvergren

Regeringen har utsett en ny styrelse för Högskolan i Skövde. En av de nya ledamöterna är Svante Lifvergren, kvalitetschef vid Skaraborgs Sjukhus.

Grattis till platsen i Högskolan i Skövdes (HiS) styrelse! Hur kommer det sig att regeringen utsåg just dig till styrelseledamot?

-Haha, omöjligt för mig att svara på – faktiskt ingen aning! Men jag känner mig hedrad och tacksam.

 Vad tänkte du när du fick veta att du blivit utsedd till styrelseledamot?

-Återigen, hedrande och inspirerande -  HiS har en mängd olika verksamheter som jag lärt känna under åren och jag är mycket imponerad av det jag sett. Jag ser fram emot att lära känna verksamheten än mer för att se hur jag kan bidra framöver.

 På vilket sätt vill du sätta dina prägel på högskolan i Skövde?

-Alldeles för tidigt att säga, jag behöver lära mig mer om allt det fina arbete som pågår på HiS. Men det är självklart att jag är särskilt intresserad av vilka synergieffekter som Skaraborgs Sjukhus och HiS kan utveckla för att möta vårdens alla utmaningar. Vi har redan ett fantastiskt samarbete och jag är övertygad om att vi tillsammans kan utveckla samarbetet än mer.

 Vilka är dina viktigaste bidrag till styrelsens arbete?

-Det återstår så klart att se. Jag hoppas dock att min bakgrund som läkare tillsammans med min kunskap om kvalitetsutveckling och förbättringskunskap kan vara av värde. Dessutom deltar jag i många utvecklings- och forskningsnätverk, nationellt såväl som internationellt. Så jag hoppas att kunna bjuda in HiS i olika nätverk, när och om det kan vara av värde för deras utveckling.

 Vilken betydelse har högskolan i Skövde för sjukvården i Skaraborg?

-HiS har en enorm betydelse för sjukvården i Skaraborg! Vi har haft ett fantastiskt samarbete under många år - HiS utbildar en stor del av våra medarbetare. Men vi får inte glömma att de också bidrar med kunskapsspridning såväl som kunskapsutveckling kring angelägna frågor som vård och omvårdnad, hälsa, ledarskap, organisering, automatisering, simulering, gaming, testbäddar med mera - ja, listan kan göras hur lång som helst! Så det är verkligen ett privilegium att få vara del av den framtida utvecklingen av HiS.


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:43