Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Är du förkyld, har du hosta, feber eller andningsbesvär? Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och aldrig om du har symtom som ovan.
  • På akutmottagningen ställs frågor om symtom och antal medföljande begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Regiondirektören besökte neonatalavdelningen

Regiondirektör Ann-Sofi Lodin försöker vara ute i Västra Götalandsregionens verksamheter så mycket hennes tajta arbetsschema tillåter. Den här gången besökte hon neonatalavdelningen vid BB Skövde.

Det ger mig väldigt mycket energi att få se och veta hur verksamheterna verkligen fungerar. Mitt mål är att göra två besök i månaden på olika platser i VGR, säger hon. Enhetschef Sofia Lans visade runt Ann-Sofi Lodin på avdelning 46, en del av BB Skövdes nya toppmoderna lokaler som invigdes i oktober 2016. Här bedrivs huvudsakligen neonatalvård, men även sjukvård av yngre spädbarn. Avdelningen har tolv vårdplatser och allt från intensivvård till allmän omvårdnad och observation av spädbarn.

Jag får massor av inbjudningar att komma på besök, och det är roligt. Därför försöker jag också att prioritera de här resorna så att jag hinner med att hälsa på för att sedan kanske åka på ett helt annat uppdrag någon annanstans inom VGR, säger Ann-Sofi Lodin. Regiondirektörens besök var också mycket uppskattat.

Det är roligt att hon tar sig tid att komma hit till Skövde för att se hur vi arbetar, säger Sofia Lans.


Senast uppdaterad: 2019-05-16 13:43