Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rullstolar fortfarande försvunna – nya köps in

De försvunna rullstolarna vid Skaraborgs Sjukhus förblir en gåta. Hittills har bara en av åtta återfunnits. Nu åtgärdas problemet genom att tio nya rullstolar köps in.

Hjälpmedelssamordnare Annika Bergqvist vid Skaraborgs Sjukhus har kontaktats flera gånger med anledning av att åtta rullstolar försvunnit från sjukhusen på kort tid.

–Det är flera personer som hört av sig med olika idéer om hur vi skulle kunna eliminera svinnet, det är också några som hört av sig och bekräftat att det är ett problem. En stol hittade vår egen personal på en stängd avdelning, berättar Annika Bergqvist.

Nödvändigt för många patienter

Nu har det dock fattats beslut om att köpa in tio nya rullstolar, eftersom detta är ett nödvändigt hjälpmedel för många patienter. Vi kommer då att beställa likadana myntstolar som vi redan har, säger Annika Bergqvist. När kan de nya rullstolarna tidigast vara på plats?

–Det är sex veckors leveranstid. Men jag har varit i kontakt med leverantören och de har dessa stolar på lager nu, så jag räknar med att det ska gå snabbare. Och beställningen kommer skickas snarast möjligt. De nya rullstolarna kostar 10 240 kronor styck, säger Annika Bergqvist.

Söker en lösning

Hon berättar också att man undersöker om det finns sätt att försäkra sig om att entrérullstolarna inte försvinner.

–Vi kommer att titta på tekniska lösningar som finns för att spåra utrustning. Det finns olika lösningar för detta, men jag vet inte om de är lämpliga på den här typen av utrustning som används så ofta och rör sig såväl inom- som utomhus, säger Annika Bergqvist.

Bildtext:

Foto: Bild och Media

Hjälpmedelssamordnare Annika Bergqvist har fått klartecken för att ersätta de försvunna rullstolarna med nya.


Senast uppdaterad: 2018-10-19 08:07