Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sjukhuset i Lidköping hyllades

Med 150 år på nacken så står sig Skaraborgs Sjukhus Lidköping starkt även i framtiden. Det stod klart sedan jubilaren hyllats med tal, gåvor, film, föreläsningar och en nyöppnad utställning.

Firandet är en viktig angelägenhet för hela Skaraborgs Sjukhus och igår satte det igång med besök av speciellt inbjudna gäster i Skaraborgs Sjukhus Lidköpings samlingssal.
På plats fanns, bland andra, regionstyrelsens ordförande, Johnny Magnusson, som med sin bakgrund i Mellby och Götene har en speciell anknytning till just denna plats. Johnny Magnusson betonade i sitt tal att Skaraborgs Sjukhus Lidköping har en fortsatt stor betydelse i Västra Götalandsregionen, inte minst då Västra Götalandsregionens ledplastikcentrum för höft- och knäledsoperationer enligt planerna ska vara i full drift här 2018.

Premiärvisning av jubileumsfilm

Andra gäster som hyllade 150-åringen var till exempel sjukhusdirektör Jörgen Thorn, sjukhusstyrelsens ordförande Ulla-Britt Hagström och Kajsa Ezelius, kommunalråd i Lidköpings kommun.
Under onsdagseftermiddagen premiärvisades även jubileumsfilmen https://youtu.be/uV9X5p-_buA samt en utställning om sjukhusets historia, nutid och framtid. Gästerna gavs även prov på hur väl Skaraborgs Sjukhus Lidköping står sig nationellt och även internationellt. Hans Forsberg, överläkare inom ortopedi, berättade om ledplastikcentrum, utbildningssekreterare Annelie Andersson om AT-utbildning för läkare, överläkare Ulla Andin om Närvård Skaraborg som en gång startades i Lidköping samt överläkare Torun Bergdahl berättade om behandlingen av barn med diabetes vars resultat är bäst i världen.


Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:18