Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skaraborgs Sjukhus åtgärder mot vårdplatsbristen

Skaraborgs Sjukhus befinner sig sedan början av sommaren i ett ansträngt läge på grund av brist på vårdplatser. Förklaringen är att det i dagsläget inte finns tillräckligt med sjuksköterskor för att hålla fler vårdplatser öppna. Flera olika åtgärder sätts in för att förbättra situationen för såväl medarbetare som patienter.

–Läget är allvarligt och vi arbetar intensivt för att lösa situationen, men naturligtvis ska ingen tveka att vända sig till Skaraborgs Sjukhus för att få vård, säger Martin Takac, biträdande sjukhusdirektör vid Skaraborgs Sjukhus.

Akuta tillstånd och cancersjukdomar som kräver omedelbar operation utförs som vanligt vid Skaraborgs Sjukhus, liksom dagkirurgi. Däremot har genomförandet av planerade icke akuta operationer inom ortopedi som kräver inneliggande vård minskats kraftigt och Skaraborgs Sjukhus arbetar med att hitta annan utförare både inom och utanför Västra Götalandsregionen.

Eftersom Skaraborgs Sjukhus bedriver inneliggande vård på tre orter kan opererade patienter hamna på vårdavdelning i Skövde, Lidköping eller Falköping. Inneliggande patienter informeras också om att det under vårdtiden kan bli aktuellt att byta från en avdelning till en annan på grund av den aktuella situationen.

Bland de åtgärder som nu sätts i verket kan nämnas en total översyn av vårdplatser för hela Skaraborgs Sjukhus, uppgiftsväxling, olika typer av arbetstidsmodeller för medarbetarna och utveckling av vårdprocesser/patientflöden för att minska behov av omflyttning och utlokalisering.  


Senast uppdaterad: 2018-08-22 15:19