Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skaraborgs Sjukhus och Skövde kommun rekryterar sjuksköterskor tillsammans

Skaraborgs Sjukhus och Skövde kommun inför ett nytt, gemensamt arbetssätt som kombinationssjuksköterska och rekryterar därför för första gången vårdpersonal tillsammans. Tjänsterna kan sökas av legitimerade sjuksköterskor med flera års erfarenhet.

–Istället för att konkurrera så samarbetar vi för att skapa nya lösningar. Det blir det bästa av två världar för såväl sjuksköterskor som patienter, säger Ulla-Britt Hagström, ordförande för Skaraborgs Sjukhus.

Delad tjänstgöring

De nya kombinationstjänsterna – två-fyra stycken – innebär en delad tjänstgöring mellan Skaraborgs Sjukhus och Skövde kommun med två rotationsperioder, där ”kombinationsparen” byter arbetsplats en gång varje halvår.

–Vi gör detta för att ge sjuksköterskor möjlighet att utvecklas. Vi vill att de ska vara en viktig del i hur de här befattningarna utformas och ta ett steg i karriären. Vi tror att det finns stora möjligheter att fler medarbetare kommer att arbeta på det här sättet i framtiden, säger sjukhusdirektör Jörgen Thorn och betonar att samarbete med andra aktörer är en viktig del i arbetet med omställningen av hälso- och sjukvården inom Västra Götalandsregionen.

Ovanligt projekt

Det är högst ovanligt att en landstings- eller regiondriven sjukvårdsförvaltning och en enskild kommun går samman för att skapa utvecklingsmöjligheter för sjuksköterskor.

– Bakgrunden till samarbetet är att Skaraborgs Sjukhus och Skövde kommun har ett stort behov av legitimerade sjuksköterskor. Som ett led i att attrahera, rekrytera och behålla denna yrkesgrupp hoppas vi att gemensamma kombinationstjänster kan vara en av flera lösningar, säger Tobias Hultström, avdelningschef, Skövde kommun.

Samarbetet går också helt i linje med det förslag som nyligen lades fram för regeringen. Sveriges kommuner och landsting välkomnar också att det ska bli enklare att samverka över landstings- och kommungränsen.


Senast uppdaterad: 2018-01-08 08:01