Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

SkaS har just nu allvarlig brist på vårdplatser i både Skövde och Lidköping

– Vi har ett allvarligt läge med mycket hårt tryck på verksamheten på grund av bland annat infuensa och brist på vårdplatser, samtidigt som vi har brist på personal. Vi går från idag tisdag kl 15.45 upp i stabsläge, säger Jörgen Thorn, sjukhusdirektör SkaS. Nu träder SSL – särskild sjukvårdsledning - in och tar över ledningen av sjukhuset. 

– Som vårdsökande ska man veta om att det är mycket ont om platser och det kan bli mycket långa väntetider på våra akutmottagningar, säger Jörgen Thorn.


Senast uppdaterad: 2018-02-20 16:28