Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Är du förkyld, har du hosta, feber eller andningsbesvär? Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och aldrig om du har symtom som ovan.
  • På akutmottagningen ställs frågor om symtom och antal medföljande begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

SkaS planerar specialistutbildning för operations- och anestesisjuksköterskor

Operationsenheten vid SkaS Lidköping. Arkivbild.

I januari 2019 planerar Skaraborgs Sjukhus att starta en ny uppdragsutbildning för att få fler att utbilda sig till specialistsjuksköterska inom anestesi och operation.

Det råder mycket stor brist i hela landet på specialistutbildade sköterskor inom anestesi och operation. Skaraborgs Sjukhus (SkaS) saknar idag ca 25 specialistsjuksköterskor inom dessa områden.

På grund av bland annat stora pensionsavgångar kommer det behövas anställas ca 90 specialistsjuksköterskor inom anestesi och operation under perioden 2018-2022.

Därför planeras nu en uppdragsutbildning med start i januari 2019 för att locka fler sjuksköterskor att vidareutbilda sig till anestesi- och operationssjuksköterskor.

-Vår förhoppning med den här satsningen är att fler sjuksköterskor i Skaraborg väljer att utbilda sig till specialistsköterska inom anestesi eller operation. Vi på SkaS erbjuder intresserade att söka en utbildningstjänst, vilket betyder att man då för lön under utbildningen och efter erlagd examen är garanterad en fast tjänst hos oss, säger biträdande sjukhusdirektör Jane Johansson.

Att utbilda sig till specialistsjuksköterska inom dessa specialiteter tar ett år för en legitimerad sjuksköterska.

Det planeras för totalt 20 platser, tio platser vardera med inriktning mot anestesi och operation. All verksamhetsförlagd utbildning och handledning sker vid Skaraborgs Sjukhus.

Upphandling av utbildningen pågår just nu och slutligt besked om utbildningen kommer efter sommaren. Däremot är det fullt möjligt att redan nu lämna in sin intresseanmälan för utbildningstjänsterna. Utbildningen är också öppen för andra sjukhus inom VGR.                                               

Länk: Film om op/iva/anestesi-sjuksköterska.

https://www.youtube.com/watch?v=ElsWrS2KcL8


Senast uppdaterad: 2018-06-27 14:03