Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

SkaS utvecklingsdagar: Världsmästaren berättade om kraschen och återkomsten

Nu har startskottet gått för årets utvecklingsdagar vid Skaraborgs Sjukhus. Programmet håller som vanligt högsta klass – och började då givetvis med en världsmästare.

Under onsdagen öppnade sjukhusdirektör Jörgen Thorn och kvalitetschef Susanne Gustavsson årets utvecklingsdagar. Vid premiären (på Skaraborgs Sjukhus Lidköping) beskrevs framtiden för Skaraborgs Sjukhus och verksamhetens fortsatta utveckling.

Viktigt lära av varann

–Våra utvecklingsdagar har blivit en fin tradition, så här under slutet på året. Det ger plats för inspiration, reflektion och så presenteras goda exempel ur vår egen verksamhet som ger möjlighet att lära av varann, säger sjukhusdirektör Jörgen Thorn.

Susanne Gustavsson pekade på ett nytt samarbete när det gäller utvecklingsevenemanget SkaS Express.

–Vi har skapat ett samarbete med Volvo och Högskolan i Skövde, som deltar i SkaS Express. Det är vi väldigt glada för, säger Susanne Gustavsson.

Livet tog en ny vändning

Sedan var det dags för första föreläsningen – och då drogs det på gasen direkt. Anders Eriksson är med sina sju VM-guld Sveriges genom tidernas bäste enduroåkare. Men 2005 tog livet en ny vändning. Vid en krock under träning ådrog han sig ett flertal olika allvarliga skador, som hade fått vilken annan person som helst att ge upp förarkarriären. Han tog med åhörarna i samlingssalen i Lidköping till olycksplatsen, genom operationerna, via en svår infektion och – framförallt - fick de höra hur Anders Eriksson efter en jobbig, men framgångsrik rehabilitering vid Skaraborgs Sjukhus Skövde faktiskt gjorde comeback i VM redan året därpå.

Rehab började på sängkanten

–Jag började rehabiliteringen på sjukhuset i Skövde med att sitta själv på sängkanten. Jag hade tur att få ett fantastiskt stöd och hjälp av den fantastiska personalen vid Skaraborgs Sjukhus. Ni är grymma, säger Anders Eriksson.

På programet denna onsdag stod också en föreläsning omvad som händer inom utvecklingen av 3D-tekniken. Emma Ekberg och Caroline Damgaard, civilingenjörer vid Innovationsplattformen VGR och käkkirurgen Christian Schaefer vid Folktandvården har koll på hur olika tekniklösningar kan vara till hjälp i vården.
Under eftermiddagen visades Skaraborgs Sjukhus verksamhet upp under Mingelmässan, som hölls i Lidköping under onsdagen. Mingelmässan genomförs också i Skövde under torsdagen klockan 13.30-16.30 i sjukhusets entréhall.

Bildtext:

När Anders Eriksson hade kontakt med Skaraborgs Sjukhus fick han vara med att tycka till om och planera sin rehabilitering. Något han uppskattade mycket.

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2018-12-05 15:50