Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Är du förkyld, har du hosta, feber eller andningsbesvär? Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och aldrig om du har symtom som ovan.
  • På akutmottagningen ställs frågor om symtom och antal medföljande begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Spadtag för ett helt nytt Skaraborgs Sjukhus

Igår togs det första spadtaget för den nya byggnaden för Folktandvårdens specialisttandvårdscentrum och Skaraborgs Sjukhus specialistmottagningar i Skövde. Representanter från både SkaS och Folktandvården höll i spadarna och förklarade därmed bygget påbörjat.

Cheferna Tor Widbom och Gunilla Bergbom från Folktandvården, samt Vivianne Kämpe, Alexandra Forssgren, Rebecca Oscarsson och Magnus Olsson från Skaraborgs Sjukhus, hade den stora äran att ta det första spadtaget för den nya byggnaden för specialisttandvård och specialistmottagningar som ska byggas vid Skaraborgs Sjukhus Skövde.

Patrik Rubensson, fastighetschef inom Västfastigheter, inledde ceremonin med några meningar om projektet, och lämnade därefter över ordet till de politiska representanter från Folktandvården, Skaraborgs Sjukhus och fastighetsnämnden som var inbjudna för att prata om politiska mål. En av dem var sjukhusets styrelseordförande Ulla-Britt Hagström (L).

– För oss är det politiska målet att ge den bästa vården. Det här är ytterligare ett steg mot ett helt nytt sjukhus. Jag vill säga ”Lycka till, Skaraborgs Sjukhus”.

Bygger för framtiden

Även tandvårdsdirektören, Gunnar Eriksson, och SkaS sjukhusdirektör, Jörgen Thorn, var inbjuden till ceremonin.  Båda var överens om att byggnationen av det nya huset är en stor framtidssatsning där samverkan mellan sjukhuset och tandvården är en stor del.

– Vi bygger ett sjukhus för idag, men framför allt ett sjukhus för morgondagen. Vi kommer att jobba på ett annat sätt i framtiden. Vi kommer att jobba närmare varandra och vi ser även en teknisk utveckling. Det behöver vi bygga för. Det här är ett första spadtag för ett helt nytt Skaraborgs Sjukhus, säger Jörgen Thorn.

Övriga som var inbjudna att tala under ceremonin var Anna-Lena Holberg (M), ordförande i fastighetsnämnden, Jens Söder (S), vice ordförande i tandvårdsstyrelsen, Joakim Staaf, projektledare inom Västfastigheter och Mikael Jardeby, projektchef på Byggdialog AB.

Spadtaget

Därefter var det tid för självaste spadtaget. Folktandvårdens klinikchefer Tor Widbom och Gunilla Bergbom var utsedda att greppa varsin spade. För Skaraborgs Sjukhus del var det Vivianne Kämpe, enhetschef för käkkirurgin, Rebecca Oscarsson, processchef för ögonmottagningen, verksamhetschef Magnus Olsson och Alexandra Forssgren, processchef på hudmottagningen, som stod för grävandet.

Den nya byggnaden ska enligt plan stå färdig vid SkaS Skövde under våren 2019. Huset kommer då att inrymma ett specialisttandvårdscentrum för Folktandvården och Skaraborgs Sjukhus specialisttandvård, samt sjukhusets specialistmottagningar.


Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:18