Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Strokeenheten fick en välkommen gåva

Strokeenheten vid Skaraborgs Sjukhus har fått en fin gåva. Det är Strokeföreningen Skaraborg som överlämnat en check på tiotusen kronor.

–Det uppskattar vi naturligtvis väldigt mycket. Det är alltid roligt när någon vill uppmuntra oss för det vårt arbete vi utför, säger Björn Cederin, överläkare vid strokeenheten.

Det händer att den som förlorat en anhörig på grund av stroke vill donera något till Strokeföreningen Skaraborg. Ibland kan det handla om blommor, men det förekommer även pengadonationer. Alla minnesgåvor som strokeföreningen tar emot delar man ut till forskning.

Många donationer

En av förmånstagarna är strokeenheten vid Skaraborgs Sjukhus, som under åren tagit emot donationer på drygt hundratusen kronor. Den senaste gåvan överlämnades häromdagen och den innehöll alltså en check på tiotusen kronor. Strokeföreningen Skaraborgs önskemål var att man skulle använda pengarna för att göra något trevligt med personalen, så att de orkar fortsätta stötta patienterna.

–Pengarna kan användas för vidareutbildning, framför allt för konferenser som riktar sig till strokepersonal, säger Björn Cederin.

Bildtext:

Björn Cederin vid strokeenheten.

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2018-06-01 08:18