Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

STYRELSEMÖTE: Nytt utredningsuppdrag - fler operationer i Lidköping

Tisdag 31 januari 2023 höll Skaraborgs Sjukhus (SkaS) nya styrelse sitt första sammanträde, i Skövde, under ledning av ordförande Anna-Karin Skatt (S).

Ett av besluten på dagens möte var att styrelsen gav sjukhusdirektören i uppdrag att utreda möjligheten att utföra fler planerade operationer vid SkaS Lidköping. Utredningsuppdraget ska återkopplas till styrelsen vid nästkommande styrelsemöte.

Sjukhuset brottas sedan flera år med ett ekonomiskt underskott. För att hantera utmaningarna med budget, tillräckligt många vårdplatser och kompetensförsörjning gav sjukhusstyrelsen sjukhusdirektören i uppdrag att tillsammans med presidiet initiera en genomlysning av ekonomin med stöd av koncernkontoret.

Ytterligare beslutspunkter 31 januari 2023:

  • Styrelsen fastställde årsredovisningen för 2022
  • Sjukhusdirektören fick i uppdrag att återrapportera pågående aktiviteter inom projekt för införande av produktions- och kapacitetsplanering, pågående arbete med kvalitetssäkring av sjukhusets väntelistor samt uppföljning av ledtider för återbesök.
  • Sjukhusdirektören fick i uppdrag att snarast implementera ett arbetssätt för planering och uppföljning av åtgärder för en verksamhet i balans samt att säkerställa att hela sjukhuset, med samtliga medarbetare, får information om och är delaktiga i arbetet med åtgärdsplanen.
  • Styrelsen fick en genomgång och uppdatering av befintliga planer som berör omställningen av hälso- och sjukvården i Skaraborg.
  • Styrelsen fick information om uppföljning av genomförda kontroller i plan för intern kontroll 2022.

Senast uppdaterad: 2023-01-31 17:24