Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Susanne Gustavsson ny kvalitetschef

Grattis till nya jobbet som kvalitetschef vid Skaraborgs Sjukhus, Susanne Gustavsson! Berätta vad du har gjort tidigare i ditt yrkesliv.
Jag har huvudsakligen ägnat mitt yrkesliv åt hälso- och sjukvård på Skaraborgs Sjukhus. Började här när jag var 18 år direkt efter gymnasiet. Innan hade jag jobbat på helger och lov som servitris på Lundsbrunns kurort och som kioskbiträde på Pressbyrån i Götene. Under min tid på sjukhuset har jag jobbat som barnsköterska, sjuksköterska, barnmorska, vårdföreståndare, kvalitetsutvecklare och nu de senaste sju åren som chefsjuksköterska. Våren 2016 disputerade jag på Chalmers tekniska högskola med en avhandling som handlade om att involvera patienter i vårdens förbättringsarbete.

Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag?
Att få fortsätta sjukhusets kvalitetsarbete tillsammans med både medarbetare och patienter och deras närstående. Vi uppnår en hög kvalitet inom många områden redan idag, till exempel fina resultat när det gäller flera medicinska kvalitetsindikatorer och patienters upplevelser av vården. Men det finns också områden som behöver förbättras ytterligare och det arbetet ser jag fram emot att få bidra till.

Vilka är de största utmaningarna i rollen som kvalitetschef?
Att hitta vägar för att underlätta verksamhetsutveckling och administrativt arbete för sjukhusets medarbetare. Vardagen är idag utmanande för många och tiden för utvecklingsfrågor och administrativa ärenden kan kännas snål. Det finns dock en hög kompetens hos de medarbetare som ingår i kvalitets- och utvecklingsenheten och jag känner mig trygg i att vi kommer att kunna bidra till att underlätta verksamhetens arbete och bidra till att uppnå sjukhusets mål.

Hur kommer personalen märka att just du är kvalitetschef?
Som kvalitetschef kommer det att märkas att jag har ett starkt engagemang i kvalitetsfrågor. Jag vill bidra till att skapa drivkraft för utveckling och hoppas att mitt ledarskap ska stimulera och tillvarata kraften hos varje medarbetare för gemensamt engagemang.

Hur kommer patienterna märka att du är kvalitetschef?
Efter hand så hoppas jag på att vi kan bli mer öppna med våra kvalitetsresultat och återkoppla på ett sätt så att det når alla mer än idag. Patienter och deras närstående ska känna att kvalitet är en viktig fråga för Skaraborgs Sjukhus.

Vad gör du när du inte är på Skaraborgs Sjukhus?
När jag inte arbetar så umgås jag med min familj och under sommarhalvåret tillbringar jag mycket tid i vår sommarstuga på en ö i Vänern. Jag är intresserad av släktforskning och jag tycker om att träna yoga.

Vad är det som gör Skaraborgs Sjukhus till en bra arbetsplats?
Skaraborgs sjukhus är en bra arbetsplats eftersom det finns stora utvecklingsmöjligheter för oss som arbetar här. Det finns en framåtanda när det gäller att göra vården bättre, vilket SkaS är känt för.

När började du din nya tjänst?
Jag tillträder min nya tjänst den 1 april.

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2018-02-21 09:48