Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tryggare personal med förstärkt yrkesintroduktion

Skaraborgs Sjukhus satsar på förstärkt yrkesintroduktion för tillsvidareanställd undersköterska, skötare och barnskötare. Nu ges medarbetarna möjlighet att växa in i yrkesrollen inom akutsjukvården.

–På det här sättet vill vi ge vårdpersonal utan tidigare erfarenhet av akutsjukvård bra förutsättningar att känna sig trygga i en ny arbetssituation, säger HR-chef Marie Johansson Rodert.

Skaraborgs Sjukhus har beslutat att starta den förstärkta yrkesintroduktionen vecka 35. Satsningen har två syften:

• Dels att ge bra förutsättningar för att växa in i yrkesrollen inom akutsjukvården.

• Dels att stärka Västra Götalandsregionen som attraktiv arbetsgivare vilket leder till ökade möjligheterna att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare.

Två gånger per år

–Målgruppen är tillsvidareanställd undersköterska, skötare och barnskötare utan tidigare erfarenhet av akutsjukvård eller är nyutbildad inom yrket och som har påbörjat sin anställning inom de senaste sex månaderna innan programstart, säger Marie Johansson Rodert.

Programmet kommer att starta två gånger per år med 24 platser för programstarten i höst. Den förstärkta yrkesintroduktionen kommer att bestå av flera delar; introduktion och bredvidgång med erfaren kollega som handledare, utbildningstillfällen, processinriktad omvårdnadshandledning samt hospitering. Hospitering innebär att medarbetaren ska se flera verksamheter under samma vecka. I den förstärkta yrkesintroduktionen igår två obligatoriska veckor med hospitering som medarbetare och chef tillsammans kommer överens om och planerar för.

Bildtext: HR-chef Marie Johansson Rodert

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2018-05-09 08:09