Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Vi firar dem som hjälper människor tillbaka till livet

8 september uppmärksammar vi Internationella Fysioterapins Dag. Hundratals fysioterapeuter och sjukgymnaster firar detta genom att finnas på torg, köpcentrum, sjukhus och vårdcentraler, och berätta vad fysioterapi är och vad fysioterapeuter gör. Givetvis uppmärksammas dagen också på Skaraborgs Sjukhus. I Skövde finns fysioterapeuter och sjukgymnaster på plats för att förevisa och berätta mer om vad de sysslar med i sin viktiga verksamhet. Till exempel får de flesta patienter med stroke inom det första dygnet träffa en fysioterapeut/sjukgymnast för att så tidigt som möjligt komma igång med rehabilitering. Fysioterapeutens/sjukgymnastens uppgifter är, bland annat, att ta reda på hur patienten kunna röra och förflytta sig innan insjuknandet, bedöma patientens nuvarande motorik, känsel, koordination, balans och förflyttningsförmåga och påbörja behandling utfrån patientens funktion och målsättning.

Bildtext: Sjukgymnasterna Gunilla Bergqvist, Lotta Winqvist, Anita Adamson och Annelie Wallén.

Foto: Bild och Media


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:43