Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ÖNH-kliniken fick Kristallenpriset 2018

Publicerad:

Ett bra utbildningsklimat, stort fokus på individuell utveckling och en engagerad ledning. Det är några av de faktorer som var avgörande när ÖNH-kliniken vid Skaraborgs Sjukhus Skövde tilldelades Kristallenpriset 2018.

–Som verksamhetschef är jag mycket glad och stolt över klinikens utmärkelse, och det är ett kvitto på den insats som alla medarbetare inom Öron-Näs-Hals bidrar med för att skapa en bra utbildningsmiljö för våra ST-läkare, säger verksamhetschef Rebecca Oscarsson.

Kristallenpriset delades ut vid ÖNH-dagarna i Linköping och instiftades 2013 av underläkarföreningen Otoliten för att stimulera en bättre miljö för ST, specialiseringstjänstgöring.  Det är ett vandringspris som går till den klinik som haft det bästa utbildningsklimatet under det gångna året.

En laginsats

–ST-utbildning är en laginsats. Ett bra lag innehåller olika spelare som jobbar för varandra mot ett gemensamt mål Om någon ska framhållas så är det vår ST-Studierektor Hanna Ros och vår schemaläggare Martin Oscarsson, säger processchef Dan Öberg vid ÖNH-kliniken.

Det här är första gången som en ÖNH-klinik inom Västra Götalandsregionen fåt ta emot Kristallenpriset.

–Att aktivt arbeta för en god ST-utbildning är en av de viktigaste åtgärderna för att säkra fortsatt kompetens och vårdproduktion, och därmed kunna tillgodose patienters och medborgares behov av ÖNH-sjukvård, säger Rebecca Oscarsson.

Berömmande ord

Motiveringen till att Skaraborgs Sjukhus tilldelades priset lyder:

”Årets Kristallenpris går till Skövde för sitt goda utbildningsklimat där man trots ökade produktionskrav bedriver en strukturerad ST-utbildning med stort fokus på handledning, individuell utveckling och fyrhändig kirurgi. En engagerad studierektor och en klinikledning som prioriterar studiefrågor skapar tillsammans med god sammanhållning i arbetsgruppen en utmärkt miljö för blivande specialister.”

Fakta

Underläkarföreningen Otoliten är en del av SFOHH, Svensk förening för Otorhinolaryngologi, Huvud- och Halskirurgi.

Tidigare Kristallenpristagare: 2017: Falun, 2016: Helsingborg, 2015: Halmstad, 2014: Sundsvall, 2013: Kalmar.

Bildtext:

Överläkare Martin Oscarsson, specialistläkare Hanna Ros och processchef Dan Öberg är stolta och glada över Kristallenpriset. 

Foto: Bild och Media

 


Publicerad: