Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Frågor och svar om beslutet om anställnignsstopp

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna runt beslutet om anställningsstopp.

Varför…

…inför man anställningsstopp?
Skaraborgs Sjukhus har krav på sig att komma i ekonomisk balans. Styrelsen fattade nyligen beslut om ett nytt måltal när det gäller antalet nettoårsarbetare, 3670, och för att nå dit beslutades nu om anställningsstopp.

…har man inte gjort detta tidigare?
Vi har nu under flera månader haft särskild anställningsprövning. Vi ser nu att denna inte räcker till utan behöver skärpa detta ytterligare och då införs anställningsstopp.

Vilken…

…är skillnaden på anställningsstopp och anställningsprövning?
Vid anställningsprövningen fanns några undantagna grupper. Nu finns inte det längre. Dock kvarstår bedömningen som görs utifrån om patientsäkerheten är hotad. Då kan det beslutas om undantag och man får anställa.

Hur…

…länge kommer detta pågå?
Anställningsstoppet som nu beslutats löper från 1 juli till 31 december.

Vilka…

…yrkesgrupper omfattas?
Alla yrkesgrupper omfattas. Även bemanningsföretag.

Om…

…man nyss fått ja på sin anställningsprövning men inte hunnit anställa än – dras det tillbaka nu?
Nej, de tjänster som beviljats i tidigare anställningsprövning gäller. Anställningsstoppet är från 1 juli och gäller önskan om att anställa för tjänster som inte gått igenom anställningsprövning innan 30 juni.


Senast uppdaterad: 2019-09-23 13:20