Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Bakgrund

I maj 2016 beslutade SkaS styrelse samt östra hälso- och sjukvårdsnämnden att stänga slutenvårdsavdelningen i Mariestad och i pilotform starta en mellanvårdsavdelning. Efter utvärdering ändrades riktningen och i mars 2017 öppnade en dagsjukvårdsverksamhet i Mariestad. Erfarenheterna efter två års verksamhet är att det är förhållandevis låga patientflöden och att de till största delen är att hänföra till primärvårdens ansvarsområde och inte specialistsjukvårdens.

Förslaget som Skaraborgs Sjukhus har tagit fram innebär att Dagsjukvården i Mariestad avvecklas i dialog med primärvården.

Syftet med den föreslagna förändringen är att effektivisera vården, ge vård på rätt vårdnivå samt skapa förutsättningar för en ekonomi i balans.


Senast uppdaterad: 2019-09-09 10:44