Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förflyttning av mottagning ÖNH i Mariestad

Sedan 2012 har den huvudsakliga öppenvårdsverksamheten inom ÖNH varit koncentrerad till Skövde. Mottagning bedrivs även på Sjukhuset i Lidköping där poliklinisk kirurgi utförs på centraloperation. ÖNH-mottagning bedrivs på Sjukhuset i Mariestad 1–2 gånger per vecka av 1–3 läkare per tillfälle. ÖNH-mottagningen i Mariestad har ingen fast personal, utan bedrivs av tillrest personal (läkare, sjuksköterska, undersköterska) från mottagningen i Skövde. 

Förslaget innebär att öppenvårdsmottagning Öron, Näsa, Hals (ÖNH) samordnas till två utbudspunkter, sjukhusen i Skövde och Lidköping.

De planerade förändringarna för ÖNH i Mariestad syftar till att säkerställa och utveckla specialistsjukvården på Skaraborgs Sjukhus. Specialistsjukvården behöver ha robusta mottagningar och vårdavdelningar där tillräcklig tvärprofessionell kompetens samverkar och utvecklar vårdprocesserna. Förändringarna syftar även till att effektivisera vården, samt skapa förutsättningar för en ekonomi i balans.

Frågor och svar om vad förslaget innebär

Senast uppdaterad: 2019-09-08 17:25