Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

AT i Lidköping

Skaraborgs sjukhus Lidköping (SkaS L) har ett upptagningsområde på cirka 85 000 invånare. Här finns medicinklinik, kirurgklinike med ortopedsektion, anestesi, röntgen, kvinnoklinik, barnklinikt med dagvårdsavdelning samt öppenvårdsmottagningen för ÖNH och ögonsjukdomar.

Redan tidigt får du ett relativt stort självständigt ansvar i handläggningen av patienter men hela tiden under handledning och med mer erfarna kollegor nära till hands. Du får gå egna primärjourer på placeringarna inom både medicin-, och kirurgi dock först när vi bedömt dig ha tillräcklig erfarenhet för detta. Klinikerna/vårdcentralerna har handledarutbildade kollegor. Speciell AT-undervisning finns på samtliga delar av tjänstgöringen. Du deltar också i centralt anordnade AT-utbildningar.

Den sista onsdagen varje månad träffas alla AT-läkare, både på sjukhuset och vårdcentralen, för en arbetslunch tillsammans med lokalt ansvariga för AT-utbildningen. Syftet är att sprida viktig information samt diskutera aktuella frågor som berör AT-utbildningen.


Senast uppdaterad: 2019-08-22 13:35