Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information Coronavirus

Till dig som ska göra praktik på Skaraborgs Sjukhus och har frågor kring Coronaviruset.

Med praktik menas: VFU, LIA, APL

  • Om du ska göra eller redan gör praktik på Skaraborgs Sjukhus ska inte gå till praktikplatsen om du får/har symtom på luftvägsinfektion.

Ska jag inte komma till min praktikplats för att inte riskera att bli smittad av Corona viruset?

Du ska komma till din praktikplats som vanligt om du inte har symtom på luftvägsinfektion, om inte den enhet du gör din praktik på meddelat dig något annat.

Ska jag komma till min praktikplats om jag har vistats i område med känd Coronasmitta?

Ja, du kan komma till din praktikplats som vanligt om du inte har luftvägssymtom som hosta, andningssvårigheter eller feber. Om du får symtom, kontakta 1177 Vårdguiden via telefon och berätta om dina symtom och var du har rest.

Vad ska jag göra om någon i min närhet har smittats eller riskeras ha smittats?

Så länge du inte själv uppvisar några symptom smittar du inte. Men ta kontakt med din praktikplats och informera. Beroende på den bedömning som görs kan det bli aktuellt att stänga av dig från din praktikplats. Det beslutet fattas av enhetens chef.

 

Här finns länkar till ytterligare information:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/

https://insidan.vgregion.se/nyheter-publik/nyheter-vgr/information-om-coronaviruset/


Senast uppdaterad: 2021-03-18 14:28