Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Utbildningsmaterial - filmer

KOMMUNAL VÅRD. Här finns filmer och diskussionsfrågor som kan användas för grundläggande vårdhygienisk utbildning.

De sju filmerna är cirka 10 minuter långa och är tänkta att ses i kronologisk ordning. Du kan förstås även välja den eller de filmer du anser mest angelägna. Syftet med webbaserat utbildningsmaterial är att så många som möjligt ska få tillgång till grundläggande vårdhygienisk utbildning.

Förslag på upplägg är att ni på enheten kommer överens om att ni ska se en utvald film individuellt under en bestämd tidsperiod, eller att ni ser den tillsammans, till exempel på arbetsplatsträffar.

Diskussionsfrågorna som finns till varje del är tänkta som förslag på punkter som kan lyftas på den egna arbetsplatsen och användas som underlag i fortsatta diskussioner och eventuellt förbättringsarbete i verksamheten.


Senast uppdaterad: 2019-10-17 13:54