Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Luftvägssymptom efter hajj? Tänk på MERS

Den 9 – 14 augusti i år pågår hajj, den muslimska vallfärden till Mecka. Sedan 2012 pågår smittspridning av MERS i Saudiarabien och även om risken är liten att någon smittas i samband med hajj är det viktigt att vara uppmärksam på personer med luftvägssymtom, feber och hosta som varit i det aktuella området upp till två veckor efter hemkomsten.

Vidare information, se länk Folkhälsomyndigheten Rekommendationer för handläggning av misstänkta fall av mers.

För ytterligare vårdhygieniska åtgärder, se styrdokument Coronavirus infektion MERS CoV – omhändertagande.

 


Senast uppdaterad: 2019-08-16 10:18