Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Verktygslåda för hygienombud

SJUKHUS. För att bedriva en säker vård är det viktigt att arbeta på ett infektionsförebyggande sätt och förhindra smittspridning inom vården. För att stärka detta arbete bör det finnas minst ett hygienombud på varje enhet inom vård och omsorg. På den här sidan finns information om grundkurs, arbetsbeskrivning och material som hygienombud kan använda sig av i sitt arbete.

Utbildnings- och informationsträffar SkaS

Grundutbildning för hygienombud

Utbildningen riktar sig till personal som är utsedda att vara hygienombud.

Syfte: Ge fördjupade kunskaper i vårdhygieniska frågor. Kunna överföra teoretiska kunskaper till praktiskt omvårdnadsarbete. Höja vårdpersonalens motivation för kvalitetssäkring och förändringsarbete inom det vårdhygieniska arbetet.

OBS! Obligatorisk närvaro krävs båda dagarna för att få kursintyg. Kursen är viktig att gå för att kunna vara hygienombud.

Utbildningen hålls torsdagen den 12 mars och torsdagen den 19 mars 2020. Plats: Insikten 1, Skaraborgs sjukhus. Tid: Klockan 08:30-16:00. Anmälan görs via regionkalendern, det går redan nu att anmäla sig i regionkalendern.

Hygienombudsträff

Vi erbjuder två olika datum med samma innehåll.

Lidköping, 21 april 2020, Kl. 13.30 – 16.00, Samlingssalen, Skaraborgs sjukhus.
Skövde, 30 april, kl. 13.30 - 16.00, Insikten 1, Skaraborgs sjukhus.

Anmälan görs via regionkalendern, det går redan nu att anmäla sig i regionkalendern:

Skövde

Lidköping

Hygienombudet är en nyckelperson och vårdhygiens förlängda arm i det praktiska omvårdnadsarbetet. Målet är att regelbundet hålla utbildningar för hygienombuden, både på grundnivå och fortsättningsutbildningar.


Senast uppdaterad: 2019-10-17 13:47