Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Är du förkyld, har du hosta, feber eller andningsbesvär? Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och aldrig om du har symtom som ovan.
  • På akutmottagningen ställs frågor om symtom och antal medföljande begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Verktygslåda för hygienombud

SJUKHUS. För att bedriva en säker vård är det viktigt att arbeta på ett infektionsförebyggande sätt och förhindra smittspridning inom vården. För att stärka detta arbete bör det finnas minst ett hygienombud på varje enhet inom vård och omsorg. På den här sidan finns information om grundkurs, arbetsbeskrivning och material som hygienombud kan använda sig av i sitt arbete.

Utbildnings- och informationsträffar SkaS

Inställd Grundutbildning för hygeinombud den 12 och 19 mars 2020

Tyvärr är utbildningen för hygienombud inställd med kort varsel. Vårdhygien har för närvarande en hög arbetsbelasting och det är få anmälda till utbildningen.

Vi planerar en ny utbildning till hösten 2020. Information kommer på vår hemsida.

Inställd Hygienombudsträff

Tyvärr är vårens hygienombudsträff i Lidköping den 21 april och i Skövde den 30 april inställd. Vårdhygien har för närvarande en väldigt hög arbetsbelastning vi arbetar för fullt med Coronaviruset (covid19). Vi prioriterar om vårt arbete hela tiden.


Vi planerar en ny träff till hösten 2020. Information kommer på vår hemsida.

 


Senast uppdaterad: 2019-10-17 13:47